Antilliaanse Balchi di Karni

gehaktballen van rundvlees
Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g gemalen biefstuk of zeer fijn gehakt rundvlees
  • 250 g gehakt
  • 2 sneetjes oud brood geweekt in melk
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • Zout naar smaak
  • 4 eetlepels boter of margarine
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • 1 paprika in reepjes gesneden

Instructies

  • Meng het gemalen rundvlees, gehakt, geweekt brood, nootmuskaat, komijnzaad, losgeklopt ei, Worcestershiresaus en zout in een kom.
  • Vorm hieruit 6 gehaktballen.
  • Verhit de helft van de boter en olie in een pan en bak hierin de gehaktballen goudbruin.
  • Verhit de rest van de boter en olie in een andere pan en bak hierin de gesnipperde ui, tomaat en paprika.
  • Voeg de gebakken groenten toe aan de gehaktballen samen met de bakboter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze stevige Antilliaanse gehaktballen gaan goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec.

Voedingswaarden

Calories: 385 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 23 g | Vet: 29 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Antillen