Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de helft van de paprika gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
Meng de helft van dit ui-paprikamengsel met het gehakt, 1 eetlepel sojasaus en het zout.
Vorm hieruit gehaktballen ter grootte van een pingpongbal.
Bak de gehaktballen 15 minuten op middelhoog vuur, tot ze goudbruin en gaar van binnen zijn.
Voor de saus: Meng in een aparte pan de overgebleven paprika, tomatenpuree, madame jeannette pepers, 2 eetlepels sojasaus, gemalen komijn, gemalen koriander, zwarte peper, suiker, azijn en een half kopje water.
Roer de saus door en voeg de gebakken gehaktballen toe.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen totdat de saus iets is ingedikt en de smaken goed zijn vermengd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gehaktballen met rijst, gekookte groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Deze pittige Antilliaanse gehaktballen met saus passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.