Antilliaanse Pikabal den Sous

gehaktballen in saus
Porties: 6 ballen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 madame jeannette pepers zonder zaadjes en fijngehakt (of naar smaak)
  • 2 paprika’s in blokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel zout
  • Olie

Instructies

  • Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de helft van de paprika gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Meng de helft van dit ui-paprikamengsel met het gehakt, 1 eetlepel sojasaus en het zout.
  • Vorm hieruit gehaktballen ter grootte van een pingpongbal.
  • Bak de gehaktballen gedurende 15 minuten op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn en gaar van binnen.
  • Voor de saus: Meng in een aparte pan de overgebleven paprika, tomatenpuree, madame jeannette pepers, 2 eetlepels sojasaus, gemalen komijn, gemalen koriander, zwarte peper, suiker, azijn en een half kopje water.
  • Roer de saus door en voeg de gebakken gehaktballen toe.
  • Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus iets is ingedikt en de smaken goed zijn vermengd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pittige Antilliaanse gehaktballen met saus passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.

Voedingswaarden

Calories: 285 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 21 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Antillen
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij