Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel-amandeldessert
Dit heerlijke appel-amandeldessert is perfect voor een feestelijke gelegenheid met een vleugje amaretto en romig vanille-ijs.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Beboterde platte ovenschaal,
Oven
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
dl
amaretto
amandellikeur
▢
100
gr
rozijnen
▢
4
goudrenetten
▢
50
gr
amandelsnippers
▢
2
eetlepels
suiker
▢
Kaneel
▢
Sap van een 1/2 citroen
▢
1
eidooier
losgeklopt
▢
6
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
Vanille roomijs
Instructies
voorbereiden:
Verwarm de amaretto en laat de rozijnen erin wellen.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Meng met de rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap.
Doe het mengsel in een beboterde platte ovenschaal.
Bereiden:
Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap.
Bedek het appelmengsel met het bladerdeeg en vouw de randen in.
Versier het deksel met restjes gesneden appel.
Zet afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier en bak het 20 minuten in de oven tot het goudbruin is.
Laat het iets afkoelen.
Laatste hand:
Schep bolletjes (vanille) roomijs op de bovenkant van het warme dessert.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling past perfect bij dit frisse en romige dessert.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.05
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst