1dlAmaretto di Saronnoof amandelextract voor een alcoholvrije versie
100grozijnen
4goudrenettenof andere stevige, zoetzure appels
50ggehakte amandelen
2elsuiker
Snufjekaneel
Sap van ½ citroen
1eilosgeklopt
6plakjesdiepvries bladerdeeg
IJs naar keuzevoor serveren
Instructies
Voorbereiding van de vulling:
Verwarm de Amaretto di Saronno (of amandelextract) en week de rozijnen erin.
Schil de appels, snijd ze in blokjes en meng ze met de gewelde rozijnen, gehakte amandelen, suiker, kaneel en citroensap.
Doe het appelmengsel in een beboterde ovenschaal.
Bladerdeeg aanbrengen:
Rol de bladerdeegplakjes uit tot een grote lap.
Bedek het appelmengsel volledig met het bladerdeeg en stop de randen goed in.
Gebruik eventueel restjes bladerdeeg om decoraties uit te snijden en leg deze bovenop.
Zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast om te rusten.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei.
Bak het dessert gedurende 20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
Afkoelen en serveren:
Laat het dessert enkele minuten afkoelen na het bakken.
Serveer met bolletjes ijs naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het dessert warm, direct uit de oven, met een bolletje vanille- of kaneelijs.Wijnadvies:Combineer met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.