Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel-Amandeldessert met Vanille-IJs
Een heerlijk dessert met zachte appel, zoete rozijnen, knapperig bladerdeeg en romig vanille-ijs – perfect voor een feestelijke afsluiting.
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Platte ovenschaal
snijplank
scherp mes
Bestrijkkwast
Mengkom
Ingredients
▢
1
dl
amaretto amandellikeur
▢
100
g
rozijnen
▢
4
goudrenetten
▢
50
g
amandelsnippers
▢
2
el
suiker
▢
Snufje
kaneel
▢
Sap van ½ citroen
▢
1
eidooier
losgeklopt
▢
6
plakjes
diepvries bladerdeeg
▢
Vanille roomijs
Instructions
Voorbereiding:
Verwarm de amaretto en laat de rozijnen erin wellen.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Meng de appelblokjes met de gewelde rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap.
Doe het mengsel in een beboterde platte ovenschaal.
Bladerdeeg aanbrengen:
Rol de plakjes bladerdeeg uit tot één grote lap.
Bedek het appelmengsel met het deeg en vouw de randen goed in.
Gebruik restjes bladerdeeg om decoraties uit te snijden en versier de bovenkant van het deeg.
Zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast om te rusten.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopte eidooier.
Bak het dessert gedurende 20 minuten goudbruin.
Laat het dessert enkele minuten afkoelen na het bakken.
Afwerking:
Schep bolletjes vanille roomijs bovenop het lauwwarme dessert.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer in individuele ovenschaaltjes voor een persoonlijke touch.
Zonder amaretto is dit dessert ook heerlijk voor kinderen.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een glas Amaretto di Saronno.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.05
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Noten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter