Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel-Basilicumsorbet met Verfrissende Frambozenmix
Porties:
4
personen
inclusief bevriezing
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
groene appels
Granny Smith
▢
100
ml
appelsap
▢
100
gram
basterdsuiker
▢
2
zakjes
basilicum
à 15 gram
▢
125
gram
frambozen of aardbeien
in vieren gesneden
Instructies
Snijd de appels in stukjes en leg ze in een open diepvriesbak.
Laat de stukjes in de diepvriezer ongeveer 2 uur bevriezen.
Verwarm in een steelpan appelsap en basterdsuiker, roerend totdat de suiker is opgelost.
Laat het mengsel afkoelen.
Houd 4 kleine basilicumblaadjes apart voor de garnering.
In een keukenmachine, pureer de bevroren appel met de rest van de basilicum en de suikersiroop tot een fijn sorbetijs.
Doe het sorbet terug in de diepvriesbak en laat het nog eens 2 uur stevig worden.
Schep met een ijstang 2-3 bollen appel-basilicumsorbet in elk van de vier hoge glazen.
Verdeel de frambozen of aardbeien erover en garneer met enkele basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verfrissende sorbet als licht en smaakvol dessert na een zomerse maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
0.5
g
|
Zout:
0.01
mg
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht