Verwarm de rozijnen zachtjes met de appelsap gedurende 5-8 minuten, tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen.
Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
Halveer de sneetjes brood diagonaal.
Besmeer ze met boter en besprenkel royaal met gemberjam.
Leg de sneetjes dakpansgewijs in een ovenschaal, afgewisseld met een laagje rozijnen en schijfjes appel.
Klop de eieren los met de melk en kwark.
Schenk dit mengsel over het brood.
Strooi de suiker gelijkmatig over het geheel.
Bak de broodpudding in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de broodpudding lauwwarm of warm.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese of een Sauternes, vormt een perfecte aanvulling op de fruitige en gemberachtige smaken van deze broodpudding.