Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel perzik crumble met frisse yogurtroom
Deze zomercrumble is heerlijk als toetje na een barbecue en kun je prima voorbereiden. Lekker met frisse yoghurtroom of vanilleroomijs.
Porties:
4
30
minuten
min
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
½
Aviko sweet potato blokjes
a 450 gr
▢
100
gr
bloem
▢
75
g
ongezouten roomboter
op kamertemperatuur
▢
125
gr
suiker
▢
500
gr
handappels
bv jonagold
▢
3
perzikken
▢
1
limoen
schoongeboend
▢
100
ml
slagroom
▢
150
gr
Griekse yogurt
▢
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Kneed met één hand een kruimelig deeg van de bloem, de boter en 50 gram suiker.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees ook in blokjes.
Meng de blokjes appel, perzik en zoete aardappel met 50 gram suiker en verdeel over de ovenschaal.
Strooi er de deegkruimels over.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Verwarm in een steelpan het limoensap met 25 gram suiker.
Roer tot de suiker is opgelost.
Laat de limoensiroop afkoelen tot kamertemperatuur.
Bak intussen de crumble in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Klop de slagroom stijf.
Roer de limoensiroop door de yoghurt.
Spatel er de slagroom en de limoenrasp door.
Laat de crumble uit de oven 5 minuten staan, zodat de deegkruimels iets afkoelen en knapperig worden.
Bestrooi de crumble met poedersuiker en serveer met de limoen-yoghurtroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Perzikenseizoen vroobij? Vervang ze dan gersut door perziken uit blik of 2 handperen, of 225 gram blauwe bessen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland