Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelbeignets met Gemberchutney
Verwarmende appelbeignets met een verrassende gemberchutney en een vleugje amandelspijs. Een feestelijk dessert met een zoete en pittige smaakcombinatie.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Appelboor
Frituurpan of diepe pan
Oven
schaal
Ingrediënten
▢
4
appels
▢
50
gram
amandelspijs
▢
3
eetlepels
bier
▢
70
gram
bloem
▢
150
gram
boter
gesmolten
▢
1
dl
citroensap
▢
1
ei
▢
frituurvet of -olie
▢
2
eetlepels
fijngesneden geconfijte gember
▢
1-2
theelepels
kaneel
▢
4
blaadjes
munt
▢
160
gram
suiker
▢
10
gram
suiker
▢
½
theelepel
gist
droge
▢
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil 4 appels en verwijder met een appelboor de klokhuisen.
Bestrijk de appels met 150 gr gesmolten boter en bestrooi ze met 150 gr suiker.
Bak ze in het midden van de oven in 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn.
Haal de appels uit de schaal en bestrooi ze met kaneel.
Roer de aanbaksels met 1 dl citroensap los en roer 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember door de saus.
Vul de holten van de appel met 50 gram amandelspijs en een blaadje munt.
Roer een beslag van 1 ei, 70 gram bloem, 3 eetlepels bier, ½ theelepel gist (droge), 10 gr suiker en een snufje zout.
Verhit het frituurvet tot 180°C.
Doop de appels in het beslag en frituur ze snel krokant.
Serveer de beignets met het gemberchutney sausje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de appelbeignets warm, direct na het frituren.
Garneer eventueel met wat extra poedersuiker.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, of een mousserende wijn past goed bij dit zoete gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
45
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Oud & Nieuw