Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Appeldessert
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
harde moesappelen
▢
witte wijn
▢
suiker
▢
1
fles bessensap
▢
aardappelmeel.
Voor de saus:
▢
1
liter
melk
▢
1
stokje
vanille
▢
4
eierdooiers
▢
4
eiwitten
▢
½
eetlepel
maïzena
Instructies
De appelen in blokjes snijden en even koken in witte wijn met suiker zodat ze heel blijven.
De bessensap vrij zoet en dik binden met aardappelmeel.
Giet dat over de appelen die in een vla-kom zijn gedaan.
Dan maakt ge een saus van de bovenstaande ingrediënten met de eiwitten geklutst erdoor.
Doe deze saus over de afgekoelde bessensap en laat het geheel koud worden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht