Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelen in de frak
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
30
gr
gist
▢
½
liter
melk
▢
500
gr
bloem
▢
125
gr
suiker
▢
3
eieren
▢
1
eetlepel
rum
▢
1
mespunt
zout
▢
appels
Instructies
Los de gist in een kop lauwe melk op.
Verwarm de rest van de melk tot ze lauw is.
Zeef de bloem al roerend bij de melk en voeg dan de opgeloste gist toe.
Voeg vervolgens de suiker, de eidooiers, de rum en het zout toe en roer alles goed door elkaar tot een beslag zonder klonters.
Klop het wit van de eieren stijf en schep het door het beslag.
Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
Was de appelen, boor ze uit en snijd ze in schijven.
Verwarm de olie in een braadpan.
Dompel de appelschijfjes in het beslag en bak ze in de olie aan beide kanten bruin.
Leg de appelschijfjes na het bakken op een servet om het overtollige vet te laten
opslorpen.
Bestrooi met bruine suiker of met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
België