Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelen in zandtaartdeeg
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Appelboor
bakblik
kom
schilmes,
Ingrediënten
Voor de appelen:
▢
6
middelgrote
appels
▢
Suiker
▢
Kaneel
▢
Rozijnen
▢
Abrikozenjam
▢
Eigeel
Voor het deeg:
▢
200
gram
bloem
▢
125
gram
boter of margarine
▢
100
gram
basterdsuiker
▢
½
ei
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
Snufje
zout
Instructies
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Vul de holten van de appels met een mengsel van suiker, kaneel en rozijnen.
Meng in een kom de boter met de bloem, voeg het halve ei, basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout toe.
Roer tot alles goed gemengd is.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een lap van ongeveer ½ cm dik.
Snijd met een mes of een gekarteld wieltje reepjes van ongeveer 1½ cm breed en ter lengte van de omtrek van de appel uit.
Leg twee deegreepjes kruislings over elkaar.
Plaats een gevulde appel in het midden en vouw de deegreepjes om de appel zodat ze elkaar raken.
Steek kleine rondjes uit het overgebleven deeg en leg deze bovenop de appels.
Bestrijk het deeg met eigeel.
Plaats de appels op een ingevet bakblik en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten, tot het deeg goudbruin en gaar is.
Bestrijk het warme deeg met wat abrikozenjam.
Voedingswaarden
Calories:
360
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart