Appelen in zandtaartdeeg

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de appelen:

  • 6 middelgrote appels
  • Suiker
  • Kaneel
  • Rozijnen
  • Abrikozenjam
  • Eigeel

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 125 gram boter of margarine
  • 100 gram basterdsuiker
  • ½ ei
  • 1 pakje vanillesuiker
  • Snufje zout

Instructies

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Vul de holten van de appels met een mengsel van suiker, kaneel en rozijnen.
  • Meng in een kom de boter met de bloem, voeg het halve ei, basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout toe.
  • Roer tot alles goed gemengd is.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een lap van ongeveer ½ cm dik.
  • Snijd met een mes of een gekarteld wieltje reepjes van ongeveer 1½ cm breed en ter lengte van de omtrek van de appel uit.
  • Leg twee deegreepjes kruislings over elkaar.
  • Plaats een gevulde appel in het midden en vouw de deegreepjes om de appel zodat ze elkaar raken.
  • Steek kleine rondjes uit het overgebleven deeg en leg deze bovenop de appels.
  • Bestrijk het deeg met eigeel.
  • Plaats de appels op een ingevet bakblik en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten, tot het deeg goudbruin en gaar is.
  • Bestrijk het warme deeg met wat abrikozenjam.

Voedingswaarden

Calories: 360 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart