Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelgebak
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Lepel
messen
Oven
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
250
gram
bloem
▢
250
gram
boter of margarine
▢
1
deciliter
water
▢
Zout
Voor de vulling:
▢
1
kilo
appels
▢
100
gram
gehakte amandelen
▢
4
eierdooiers
▢
Poedersuiker
▢
Amandelessence
▢
Room
Instructies
Meng de bloem met een snufje zout en snijd de boter er met twee messen doorheen tot het mengsel kruimelig is.
Voeg geleidelijk water toe en meng tot het deeg net samenkomt.
Rol het deeg uit tot een dunne lap, vouw het in drieën, rol opnieuw uit en laat het enige tijd rusten.
Herhaal dit proces nog twee keer.
Snijd een lange lap van ongeveer 12 cm breed uit het deeg en plaats deze op een omgespoeld bakblik.
Snijd repen van 1-1½ cm breed van het overige deeg en plak ze met wat water aan beide zijden op het deeg.
Schil de appels, snijd ze in partjes en bestrooi met gehakte amandelen.
Klop de eierdooiers met poedersuiker.
Houd wat eigeel apart.
Voeg room toe aan het eimengsel en breng op smaak met amandelessence.
Verwarm het mengsel op laag vuur onder voortdurend roeren totdat het ei dikker wordt.
Laat de vla afkoelen en strijk het over het deeg.
Plaats de appelpartjes erin en bestrijk met het achtergehouden eigeel verdund met water.
Bak het gebak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 10 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gemoderniseerde versie van appelgebak behoudt de klassieke smaak met een vleugje moderniteit.
Voedingswaarden
Calories:
590
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
/
Taart