Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelplaattaart uit de Savoie
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een ingevette bakplaat
Ingrediënten
▢
5
ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg
▢
40
gram
boter
▢
40
gram
witte basterdsuiker
▢
1
ei
▢
50
gram
gemalen amandelen
▢
6
friszure appels
▢
2
eetlepels
abrikozenjam
▢
1
eetlepel
citroensap
Instructies
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoekige deeglap ter grootte van de bakplaat (± 25 x 35 cm).
Leg de deeglap op de bakplaat en zet die ± 30 minuten in de koelkast.
Roer intussen de boter en de suiker zacht en romig.
Voeg het ei en de amandelen toe en roer alles tot een gladde crème.
Snijd de deegranden eventueel mooi bij en prik de deegbodem regelmatig met een vork in.
Verdeel de amandelcrème over de deegbodem, laat rondom een rand van 2 1/2 cm vrij.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de appels, boor het klokhuis uit en snijd de appels in tweeën.
Snijd de helften in plakjes en snijd de plakjes net niet helemaal los.
Druk zachtjes op de plakjes, zodat de appelhelften open waaieren.
Schik de halve appels in 3 rijen op de amandelcrème (± 4 helften per rij).
Bak de appeltaart ± 20 minuten in het midden van de oven.
Verwarm de abrikozenjam met het citroensap en breng dit aan de kook.
Lepel de warme jam direct uit de oven over de appels en laat de taart afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart