Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltaart met deksel
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
bladerdeeg
uit diepvries
▢
1
kg
appelen
▢
150
g
suiker
▢
1
dl
slagroom
▢
30
g
boter
▢
1
ei
▢
1
greep krenten
▢
1
snuifje
kaneel
Instructies
Laat het bladerdeeg ontvriezen in de koelkast.
De dag vooraf de krenten te weken zetten.
|Het deeg plat rollen tot op 2 a 3 mm.
Leg het in een taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnee, prik er in met een vork, over heel de oppervlakte.
Rol het overschietende deeg tot een schijf, die de taart precies kan bedekken.
Schil de appelen, snijd ze in vieren en haal de pitten er uit.
Verdeel de parten weer in dunne schijfjes.
Doe die, met de suiker, de slagroom en de kaneel in een kookpot
Onafgedekt laten gaar koken.
Dikwijls heel voorzichtig omroeren, zonder de schijfjes te breken, totdat alle vocht is opgeslorpt of afgekookt.
De appelen moeten de slagroom hebben opgenomen.
Doe er dan de krenten bij.
Deze bereiding op de taartbodem schudden, leg er nootjes boter op en doe er het geprepareerde deeg-deksel over.
Knijp de boorden dicht met de vingers, strijk geklopt ei over geheel de oppervlakte.
Maak met de vinger een gaatje in het midden. (het dient als schouw).
Gedurende ongeveer 45 minuten in een warme oven (thermostaat 7) plaatsen.
De baktijd surveilleren.
Lauw of koud opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch