Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Apple crumble met vanille ijs en karamel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
bloem
▢
150
gram
suiker
▢
100
gram
boter
en extra om de kom in te smeren
▢
1
el
basterdsuiker
▢
snuf
kaneel
▢
5
appels
naar keuze
Ingrediënten voor de karamel:
▢
200
gram
suiker
▢
90
gram
water
▢
90
gram
boter
▢
125
ml
slagroom
ongeklopt
Instructies
Breng voor de karamel de suiker met het water aan de kook.
Laat het geheel nu koken tot je een mooie goudgele siroop krijgt.
Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe.
Roer door totdat de boter gesmolten is.
Voeg de slagroom toe en roer nogmaals door. Schenk de karamel over in een andere kom en laat deze afkoelen.
Meng de bloem met de suiker.
Voeg nu de in blokjes gesneden boter toe en wrijf de boter onder de bloem en suiker.
Je moet net zo lang door gaan totdat de boter geheel in de bloem is op gegaan.
Schil de appeltjes en snijd ze in blokjes.
Meng de eetlepel bruine suiker en de kaneel onder de appeltjes en hussel het eens door.
Wrijf een vuurvaste kom in met wat boter en leg hierop de appeltjes.
Bedek de appeltjes met de kruimels en bak het geheel in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 40 à 45 minuutjes af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de crumble warm met een bolletje ijs, schenk de karamel over het ijs en de crumble en geef er nog een lekkere kop koffie bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs