Argentijnse Gehaktballen in Tomatensaus met Geurende Rijst
De perfecte Argentijnse gehaktballen in een smaakvolle tomatensaus, geserveerd met geurende rijst met saffraan. Een heerlijke maaltijd voor de hele familie.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen (behalve de bloem) in een grote kom.
Kneed goed door en vorm er 6 gelijkmatige gehaktballen van.
Rol de gehaktballen door de bloem.
Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballen aan alle kanten bruin.
Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze apart.
In dezelfde pan bak de gesnipperde ui, paprika, knoflook en champignons in olijfolie goudbruin.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, witte wijn, laurierblaadjes, bouillonblokje, zout, oregano, chilipeper en paprikapoeder toe.
Roer goed door en laat 4-5 minuten koken.
Zet het vuur laag en voeg de gehaktballen terug in de pan met de saus.
Dek af en laat sudderen tot de gehaktballen gaar zijn.
Voor de rijst:
Fruit de ui, knoflook en peterselie in olijfolie.
Voeg de rijst toe en bak 2-3 minuten.
Voeg de bouillon, laurierblad, saffraan en zout toe.
Kook afgedekt op laag vuur totdat al het vocht is verdampt.
Laat 5 minuten rusten voordat je serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gehaktballen met de saus en rijst, garneer met Parmezaanse kaas voor een extra smaakvolle finishing touch.Wijnadvies:Een Argentijnse Malbec past goed bij dit gerecht.