Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperge courgetterisotto
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
175
gram
groene asperges
in schuine stukken van 5 cm
▢
15
gram
boter
▢
1
courgette
in halve plakken
▢
2
sjalotjes
in ringen
▢
125
gram
Risottorijst
▢
de schil van 1/2 citroen in dunne reepjes
▢
½
liter
kippenbouillon
van tablet
▢
35
gram
geraspte Parmezaanse kaas
▢
versgemalen peper
Instructies
Kook de asperges 4 minuten in water met zout, schep ze uit de pan en houd ze warm.
Bewaar 1 1/2 dl van het kookwater.
Bak de courgette en de sjalot omscheppend 2 minuten in de boter.
Temper het vuur, voeg de rijst en de citroenreepjes toe en bak omscheppend 2 minuten tot de rijstkorrels glazig zijn.
Schenk, onder af en toe roeren, het aspergekookwater en de bouillon in delen bij de rijst.
Voeg steeds pas een nieuw deel toe als de vorige vloeistof is opgenomen.
Schep er na 20 minuten de asperges door en warm nog 1 minuut door.
Voeg naar smaak kaas en peper toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Rijst