Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met ham uit de oven
Porties:
1
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
dunschiller
Oven
vergiet
ovenschaal
Ingrediënten
▢
0.25
kilo
witte asperges
▢
0.5
sneetjesoud witbrood
of paneermeel
▢
25
gram
achterham
▢
0.75
eetlepel(s)
peterselie
▢
6.5
gram
boter
gesmolten ik gebruikte walnotenboter
▢
1
eetlepelsCrème fraîche
Instructies
Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
Leg de asperges naast elkaar en snijd de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maal de sneetjes brood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
Hak de peterselie fijn.
Laat de boter smelten.
Doe de kruimels over in een kom en schep de ham, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
Hak de achterham heel fijn.
Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken en leg ze naast elkaar met alle kopjes naar één kant in de schaal.
Strijk de crème fraîche erover uit en strooi het hammengsel erover.
Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 20-25 minuten goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte krieltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Jaargetijde:
Lente