Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met zalmroom en tuinkers
AllerHande mei 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aspergepan
Ingrediënten
▢
500
g
witte asperges
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
stukje
foelie
▢
200
g
gerookte zalm
▢
125
ml
zure room
▢
1½
eetlepel
citroensap
▢
versgemalen witte peper
▢
1
doosje(s)
tuinkers
Instructies
Asperges dik schillen, van vlak onder kopje naar beneden.
Houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden.
In aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook brengen met aspergeschillen en -uiteinden, suiker, foelie en 1 theelepel zout.
Asperges erin zetten (of leggen) en water weer aan de kook brengen.
Na 5 minuten vuur uitdraaien en deksel op pan leggen.
Asperges in 10-15 minuten gaar laten worden.
Intussen 4 brede repen van zalm snijden.
Rest van zalm klein snijden en met zure room in keukenmachine of met staafmixer pureren.Zalmroom op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
Asperges met schuimspaan uit pan nemen en in 4 porties verdelen.
Om midden van elk bundeltje asperges reep zalm wikkelen.
Bundeltjes over vier borden verdelen en zalmroom ernaast scheppen.
Tuinkers losknippen en over asperges strooien.
Warm of op kamertemperatuur serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm
Jaargetijde:
Lente