Asperges met zalmroom en tuinkers

AllerHande mei 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • ½ theelepel suiker
  • 1 stukje foelie
  • 200 g gerookte zalm
  • 125 ml zure room
  • eetlepel citroensap
  • versgemalen witte peper
  • 1 doosje(s) tuinkers

Instructies

  • Asperges dik schillen, van vlak onder kopje naar beneden.
  • Houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden.
  • In aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook brengen met aspergeschillen en -uiteinden, suiker, foelie en 1 theelepel zout.
  • Asperges erin zetten (of leggen) en water weer aan de kook brengen.
  • Na 5 minuten vuur uitdraaien en deksel op pan leggen.
  • Asperges in 10-15 minuten gaar laten worden.
  • Intussen 4 brede repen van zalm snijden.
  • Rest van zalm klein snijden en met zure room in keukenmachine of met staafmixer pureren.Zalmroom op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
  • Asperges met schuimspaan uit pan nemen en in 4 porties verdelen.
  • Om midden van elk bundeltje asperges reep zalm wikkelen.
  • Bundeltjes over vier borden verdelen en zalmroom ernaast scheppen.
  • Tuinkers losknippen en over asperges strooien.
  • Warm of op kamertemperatuur serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Vis / Voorgerechten / Zalm