Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergesalade en pesto-aardappelen uit Piemonte
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
middelgrote ongeschilde vastkokende aardappelen
▢
zout
peper
▢
500
gram
groene asperges
▢
50
gram
plakjes bacon
▢
100
gram
parmaham in reepjes
▢
100
gram
pastrami in reepjes
▢
2
eetlepels
geroosterde pijnboompitten
▢
6
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
balsamico-azijn
▢
1
theelepel
grove mosterd
▢
1
gepelde tomaat
uit blik of 1 ontvelde fijngesneden tomaat
▢
200
gram
gemengde sla met rucola
▢
2
eetlepels
verse roomkaas
▢
1
eetlepel
pesto
Instructies
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Kook de asperges in ruim kokend water met zout in ± 15 minuten gaar.
Bak de bacon in een droge koekenpan krokant en verkruimel de plakjes.
Snijd de asperges in vieren en meng ze met de ham, pastrami en bacon.
Bewaar 1/3 deel van het aspergemengsel voor het volgende recept.
Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, tomaat, zout en peper.
Verdeel de sla over 2 bordjes, verdeel er het aspergemengsel over, besprenkel met de dressing en bestrooi met pijnboompitten.
Roer de roomkaas met de pesto los en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de aardappelen kruislings in, verdeel er het roomkaasmengsel over en leg ze naast de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Kaas
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië