Aspergesalade en pesto-aardappelen uit Piemonte
Ingrediënten
- 2 middelgrote ongeschilde vastkokende aardappelen
- zout peper
- 500 gram groene asperges
- 50 gram plakjes bacon
- 100 gram parmaham in reepjes
- 100 gram pastrami in reepjes
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 6 eetlepels olie
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 gepelde tomaat uit blik of 1 ontvelde fijngesneden tomaat
- 200 gram gemengde sla met rucola
- 2 eetlepels verse roomkaas
- 1 eetlepel pesto
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Kook de asperges in ruim kokend water met zout in ± 15 minuten gaar.
- Bak de bacon in een droge koekenpan krokant en verkruimel de plakjes.
- Snijd de asperges in vieren en meng ze met de ham, pastrami en bacon.
- Bewaar 1/3 deel van het aspergemengsel voor het volgende recept.
- Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, tomaat, zout en peper.
- Verdeel de sla over 2 bordjes, verdeel er het aspergemengsel over, besprenkel met de dressing en bestrooi met pijnboompitten.
- Roer de roomkaas met de pesto los en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de aardappelen kruislings in, verdeel er het roomkaasmengsel over en leg ze naast de salade.