Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergesalade met garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
bosje
korenaarasperges
▢
1
krop
eikenbladsla
▢
3
bosuitjes
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1,5
eetlepel(s)
citroensap
▢
0,5
theelepel
honing
▢
zout
▢
peper
▢
250
g
gepelde garnalen
▢
1
rijpe avocado
▢
1
eetlepel(s)
halvanaise
▢
1
eetlepel(s)
melk
▢
1
teentje
knoflook
▢
cayennepeper
Instructies
Was de asperges en snijd ca. 1 cm van de onderkant af.
Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar.
Was de sla en scheur de bladeren in stukken.
Snijd de bosuitjes fijn.
Roer een sausje van de olie, 1 eetlepel citroensap, de honing, zout en peper.
Schep de eikenbladsla en de asperges erdoor.
Schep de salade op een platte schaal en verdeel de garnalen erover.
Garneer met de bosui.
Halveer de avocado en schep het vruchtvlees in de keukenmachine (bewaar de schillen).
Pureer de avocado glad met de rest van het citroensap, de halvanaise en de melk.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Schep de saus in de avocadohelften en zet deze langs de rand van de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland