Aspergesalade met garnalen

Aspergesalade met garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje korenaarasperges
  • 1 krop eikenbladsla
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1,5 eetlepel(s) citroensap
  • 0,5 theelepel honing
  • zout
  • peper
  • 250 g gepelde garnalen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel(s) halvanaise
  • 1 eetlepel(s) melk
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper

Instructies

  • Was de asperges en snijd ca. 1 cm van de onderkant af.
  • Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar.
  • Was de sla en scheur de bladeren in stukken.
  • Snijd de bosuitjes fijn.
  • Roer een sausje van de olie, 1 eetlepel citroensap, de honing, zout en peper.
  • Schep de eikenbladsla en de asperges erdoor.
  • Schep de salade op een platte schaal en verdeel de garnalen erover.
  • Garneer met de bosui.
  • Halveer de avocado en schep het vruchtvlees in de keukenmachine (bewaar de schillen).
  • Pureer de avocado glad met de rest van het citroensap, de halvanaise en de melk.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  • Schep de saus in de avocadohelften en zet deze langs de rand van de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland