Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergeschotel met Parmezaanse kaas
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage ovenschaal ca. 20 x 30 cm
dunschiller
vergiet
Ingrediënten
▢
Zout
▢
1
kg
witte asperges
▢
75
g
Parmezaanse kaas
stukje,
▢
50
g
boter
of margarine,
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
Asperges met dunschiller vanaf vlak onder kopje naar beneden schillen.
Houtachtige uiteinden (ca. 2 à 3 cm) eraf snijden.
Asperges in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar koken.
Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Kaas raspen.
In (steel)pan boter smelten. In vergiet asperges laten uitlekken.
Asperges naast elkaar in ovenschaal leggen.
Boter erover schenken, zodat alle asperges ermee bedekt zijn.
Bestrooien met peper en kaas.
In midden van oven aspergeschotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij kalfsvlees of entrecote en krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas