Aspergeschotel met Parmezaanse kaas
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- Zout
- 1 kg witte asperges
- 75 g Parmezaanse kaas stukje,
- 50 g boter of margarine,
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
- Asperges met dunschiller vanaf vlak onder kopje naar beneden schillen.
- Houtachtige uiteinden (ca. 2 à 3 cm) eraf snijden.
- Asperges in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar koken.
- Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Kaas raspen.
- In (steel)pan boter smelten. In vergiet asperges laten uitlekken.
- Asperges naast elkaar in ovenschaal leggen.
- Boter erover schenken, zodat alle asperges ermee bedekt zijn.
- Bestrooien met peper en kaas.
- In midden van oven aspergeschotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij kalfsvlees of entrecote en krielaardappeltjes.