Aspergeschotel met Parmezaanse kaas

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Zout
  • 1 kg witte asperges
  • 75 g Parmezaanse kaas stukje,
  • 50 g boter of margarine,
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Asperges met dunschiller vanaf vlak onder kopje naar beneden schillen.
  • Houtachtige uiteinden (ca. 2 à 3 cm) eraf snijden.
  • Asperges in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Kaas raspen.
  • In (steel)pan boter smelten. In vergiet asperges laten uitlekken.
  • Asperges naast elkaar in ovenschaal leggen.
  • Boter erover schenken, zodat alle asperges ermee bedekt zijn.
  • Bestrooien met peper en kaas.
  • In midden van oven aspergeschotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin laten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren bij kalfsvlees of entrecote en krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas