Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergesoep met forelballetjes
Oorspronkelijk Duits recept uit 1992.
Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard. Een heel aparte soep. Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard.
Een heel aparte soep.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de forelballetjes
▢
100
Gr
forel
gefileerde
▢
1
el
slagroom
▢
1
eiwit
▢
1
tl
citroensap
▢
zout
naar smaak
▢
peper
naar smaak
Voor de soep:
▢
375
Gr
asperges
schoongemaakte
▢
½
L
water
▢
½
el
suiker
▢
50
Gr
roomboter
▢
21/2
el
melk
▢
2
el
bloem
▢
5
el
aspergekookvocht
▢
2
eidooiers
▢
4
el
slagroom
Instructies
Haal de filet en slagroom uit de koeling en snijd de filet in kleine stukjes.
Pureer deze met room en eiwit en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Zet deze puree 1 uur in de koeling.
Schil de asperges en snijd deze in stukken.
Breng het water aan de kook met zout suiker en 1 el boter.
Voeg nu de schillen toe.
En laat dit 20 min koken.
Giet het kookvocht door een zeef in een andere pan en gooide schillen weg.
Vul nu de vloeistof aan met de melk.
Voeg de asperges toe en laat ze in 25 min gaarkoken.
Laat de asperges uitlekken en houdt 5 dol kookvocht achter.
Smelt de boter en verhit de bloem daarin tot dit lichtgeel is geworden.
Giet nu langzaam het kookvocht erbij en voeg de asperges toe en laat 5 min koken.
Klop de eidooiers en slagroom en bind daarmee de soep.
Pak nu een tl en doop in koud water en vorm mooie balletjes.
Pocheer de balletjes even in 4 min In water, maar niet laten koken.
Verdeel de balletjes over de soepkommen en giet de hete soep erover.
Garneer met kervel of peterselie of bladselderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis