Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asuparagasugohan
rijst met kip en asperges
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
kippenvlees
mager
▢
12
asperges
bij voorkeur groene
▢
1
liter
dashi
kippebouillon
▢
2
eetlepel(s)
lichte sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
mirin
▢
1
eetlepel(s)
donkere sojasaus
▢
250
gram
kortkorrelige rijst
▢
1
eetlepel(s)
gemberwortel
geraspte
▢
2
lente-uitjes
gesnipperde
Instructies
Maak het kippenvlees droog en snij het in blokjes van 1 cm, bestrooi ze met wat zout en laat ze 15 min. liggen.
Schil de asperges en snij aan de onderkant een stukje van 3 a 4 cm af.
Snij hierna de asperges in stukken van 4 cm.
Snij dikke stukken doormidden.
Breng de dashi of visbouillon aan de kook, voeg sojasauzen, mirin of vervanger, gemberwortel en zout naar smaak toe.
Roer alles goed dooreen en wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen.
Strooi dan de gewassen en gedroogde rijst langzaam in de pan zodat alles blijft koken.
Laat alles enkele minuten flink doorkoken.
Temper het vuur en leg de deksel op de pan.
Laat de inhoud 10 min. zachtjes doorkoken totdat het vocht bijna geabsorbeerd is.
Leg dan de stukjes kippenvlees en asperges op de rijst.
Sluit de pan opnieuw af en laat alles nog 10 tot 13 min. zachtjes doorkoken.
Draai het vuur uit en laat de gesloten pan nog 5 min. staan.
Schep de inhoud om met een grote vleesvork.
Dien het gerecht op in voorverwarmde kommen.
Strooi er wat lente ui of bieslook over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië