Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Timor
Timorees zuur
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Ingrediënten
▢
½
komkommer
▢
100
gram
taugé
▢
4
eetlepel(s)
azijn
▢
100
gram
witte
groene of savooiekool 8 gehalveerde
▢
sjalotten
▢
3
tenen
knoflook
geperst
▢
2
lomboks
▢
2
theelepel
djahé
▢
1½
eetlepel(s)
suiker
▢
zout
Instructies
Kook de azijn met de suiker, knoflook en zout en strooi de djahé erin.
Maak de groente schoon en laat ze uitlekken.
Kook de ontpitte en in stukjes gesneden komkommer en kool 5 min. op in de azijnsaus.
Verwijder de pitten van de lomboks en snijd ze in lange repen.
Kook ook die mee.
Roer er daarna de taugé doorheen en laat de atjar nog 1 min. koken.
Magnetron:
Doe de azijn in een magnetronschaal van 1 liter met suiker, knoflook, zout en djahé en breng het in 1 a 2 min. op 100% aan de kook.
Voeg de komkommer en kleingesneden kool toe en verwarmde groente afgedekt 4 a 5 min. op 100%.
Roer de reepjes lombok en de taugé er door en verwarm alles afgedekt nog 2 a 3 min. op 100%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië