Atjar Timor

Timorees zuur
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 100 gram taugé
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 100 gram witte groene of savooiekool 8 gehalveerde
  • sjalotten
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 lomboks
  • 2 theelepel djahé
  • eetlepel(s) suiker
  • zout

Instructies

  • Kook de azijn met de suiker, knoflook en zout en strooi de djahé erin.
  • Maak de groente schoon en laat ze uitlekken.
  • Kook de ontpitte en in stukjes gesneden komkommer en kool 5 min. op in de azijnsaus.
  • Verwijder de pitten van de lomboks en snijd ze in lange repen.
  • Kook ook die mee.
  • Roer er daarna de taugé doorheen en laat de atjar nog 1 min. koken.

Magnetron:

  • Doe de azijn in een magnetronschaal van 1 liter met suiker, knoflook, zout en djahé en breng het in 1 a 2 min. op 100% aan de kook.
  • Voeg de komkommer en kleingesneden kool toe en verwarmde groente afgedekt 4 a 5 min. op 100%.
  • Roer de reepjes lombok en de taugé er door en verwarm alles afgedekt nog 2 a 3 min. op 100%.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië