1blokjesgemberwortel2 1/2 x 2 1/2 cm gepeld en grof gehakt
1versegroene chilipepergrof gesneden en van zaden ontdaan
125gramBulgaarse yoghurt
3eetlepel(s)uisnippers
2eetlepel(s)koriandergehakte
Instructions
Maak in de aubergine één of twee kleine inkepingen (anders barst de vrucht tijdens het grillen open).
Laat de grill niet al te heet worden.
Gril de hele aubergine 10 minuten (5 minuten per kant) en laat de gegrilde aubergine helemaal afkoelen.
Snijd de aubergine in de lengte door, verwijder het vruchtvlees en snijd of stamp dit fijn.
Doe de stukjes gember en groene chilipeper met het zout in een vijzel en wrijf ze fijn.
Klop de yoghurt tot een gladde massa en voeg het mengsel van gember, chilipoeder en zout toe.
Roer, voeg het vruchtvlees van de aubergine toe en roer weer.
Roer er vlak voor het opdienen de uisnippers en de helft van de gehakte korianderblaadjes door.
Vul de halve aubergines met het mengsel en garneer met de rest van de korianderblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is belangrijk dat u de grill voorverwarmt en de aubergine precies 10 minuten roostert. Als de aubergine niet gaar is van binnen, is het moeilijk het vruchtvlees eruit te scheppen.