Aubergine raita

Porties: 6 -8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine 325 gr
  • ½ theelepel zout
  • 1 blokjes gemberwortel 2 1/2 x 2 1/2 cm gepeld en grof gehakt
  • 1 verse groene chilipeper grof gesneden en van zaden ontdaan
  • 125 gram Bulgaarse yoghurt
  • 3 eetlepel(s) ui snippers
  • 2 eetlepel(s) koriander gehakte

Instructies

  • Maak in de aubergine één of twee kleine inkepingen (anders barst de vrucht tijdens het grillen open).
  • Laat de grill niet al te heet worden.
  • Gril de hele aubergine 10 minuten (5 minuten per kant) en laat de gegrilde aubergine helemaal afkoelen.
  • Snijd de aubergine in de lengte door, verwijder het vruchtvlees en snijd of stamp dit fijn.
  • Doe de stukjes gember en groene chilipeper met het zout in een vijzel en wrijf ze fijn.
  • Klop de yoghurt tot een gladde massa en voeg het mengsel van gember, chilipoeder en zout toe.
  • Roer, voeg het vruchtvlees van de aubergine toe en roer weer.
  • Roer er vlak voor het opdienen de uisnippers en de helft van de gehakte korianderblaadjes door.
  • Vul de halve aubergines met het mengsel en garneer met de rest van de korianderblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is belangrijk dat u de grill voorverwarmt en de aubergine
precies 10 minuten roostert. Als de aubergine niet gaar is van binnen, is het
moeilijk het vruchtvlees eruit te scheppen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst India