Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Authentieke Beef Wellington uit Somerset
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat (ingevet)
braadpan
rooster
Koekenpan
Rolstok
deegroller
vleesthermometer,
Zeef
aluminiumfolie
Ingrediënten
Beef Wellington:
▢
1 ½
kg
malse rosbief aan één stuk van gelijke dikte
▢
1 ½
eetlepel
cognac
▢
Zout en peper
▢
50
g
boter
▢
2
uien
zeer fijngesneden
▢
350
g
champignons
zeer fijngesneden
▢
1
pakje
bladerdeeg
450 g, ontdooid
▢
175
g
roompâté
bijv. van kip of eend
▢
2
eieren
losgeklopt
Saus:
▢
1
kleine
ui
fijngesneden
▢
50
g
boter
▢
125
g
champignons
fijngesneden
▢
2
eetlepels
bloem
▢
6
dl
kalfsfond
pot of sterke vleesbouillon
▢
3
dl
rode wijn
Instructies
Bestrijk de rosbief (op kamertemperatuur) met cognac en bestrooi met zout en peper.
Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de rosbief rondom bruin gedurende 10 minuten.
Laat afkoelen op een rooster.
Bak de ui in 25 g boter gedurende 10 minuten.
Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten totdat het meeste vocht verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper, en laat afkoelen.
Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een grote lap die ruim om het vlees past.
Meng de roompâté met 4 eetlepels van het champignonmengsel en strijk een dikke laag over de bovenkant van het vlees.
Plaats het vlees met de bestreken kant op het midden van het deeg.
Strijk de rest van het champignonmengsel over de zijkanten en bovenkant van het vlees.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de hoeken uit het deeg (anders wordt het deeg daar te dik).
Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en vouw het deeg om het vlees.
Druk de randen goed aan.
Leg het deeg met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
Rol de overgebleven deegresten opnieuw uit, snijd blaadjes en plak deze met losgeklopt ei op het deeg.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Steek een vleesthermometer via de zijkant in het vlees, waarbij de punt van de thermometer in het midden moet zitten.
Bak het vlees in het midden van de oven gedurende 30 minuten totdat het deeg bruin is en het vlees een kerntemperatuur van 50-55 °C heeft.
Dek het deeg af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.
Laat de Beef Wellington, verpakt in aluminiumfolie, nog 5 minuten rusten.
Saus:
Bak de ui 5 minuten in boter, voeg champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee.
Voeg de kalfsfond en wijn toe, deel voor deel, en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Zeef de saus.
Leg de Beef Wellington op een voorverwarmde schaal en snijd het in plakken.
Serveer de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of Cabernet Sauvignon.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Engeland
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen