Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Authentieke Bolognesesaus met Rode Wijn
Een rijke en smaakvolle bolognesesaus met rode wijn en tomaten. Perfect als topping voor je favoriete pasta en af te maken met Parmezaanse kaas!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
tenen
knoflook
fijngeperst
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
wortel
fijngesneden
▢
1
stengel
witte selder
fijngesneden
▢
500
g
rundergehakt
▢
5
dl
runderbouillon
▢
3 ¾
dl
rode wijn
▢
2
blikjes
tomaten
à 400 g
▢
1
theelepel
suiker
▢
7
g
peterselie
fijngesnipperd
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook, ui, wortel en selderij gedurende ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Verhoog de temperatuur en voeg het rundergehakt toe.
Bak het gehakt mooi bruin.
Voeg de runderbouillon, rode wijn, tomaten, suiker en peterselie toe.
Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de saus anderhalf uur zachtjes pruttelen.
Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Breng de saus op smaak met zout en peper naar wens.
Serveer de bolognesesaus over gekookte spaghetti en bestrooi met Parmezaanse kaas voor een perfecte afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Chianti of Sangiovese past perfect bij de rijke smaken van deze bolognesesaus.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Pasta
/
Saus
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter