Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Authentieke Grootmoeders Appeltaart
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
springvorm
Ingrediënten
▢
300
g
bloem
▢
200
g
witte basterdsuiker
▢
175
g
koude boter
in blokjes
▢
2
eierdooiers
losgeklopt
▢
6
appels van 2-3 verschillende rassen
▢
3
eetlepels
griesmeel
▢
1
theelepel
koek- en speculaaskruiden
▢
100
g
rozijnen
▢
2
sneetjes
wit-casinobrood
ontkors
Instructies
Meng in een keukenmachine de bloem, 150 g basterdsuiker, boter, 1 eierdooier en een mespunt zout met 1 eetlepel koud water tot een stevig deeg.
Vorm het deeg tot een dikke worst, verpak strak in plasticfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
Snijd de kwarten vervolgens in plakjes.
Meng in een schaal de appelplakjes met 2 eetlepels griesmeel, koek- en speculaaskruiden, rozijnen en de rest van de basterdsuiker.
Rol tweederde van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca.
26 cm doorsnede.
Bekleed een ingevette springvorm met het deeg.
Snijd het brood in blokjes en strooi met de rest van het griesmeel over de bodem.
Doe het appelmengsel in de springvorm.
Rol het resterende deeg uit en snijd in repen.
Leg de repen in een vlechtvorm op de appelvulling.
Bestrijk de rand van de taart en de deegrepen met de overgebleven eierdooier.
Bak de taart in het midden van de oven in ca.
1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de appeltaart warm of koud, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een heerlijke traktatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland