Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Authentieke Zwitserse Worteltaart met Amandelen
Geniet van een authentieke Zwitserse worteltaart met amandelen, kaneel en een vleugje citroen. Heerlijk luchtig en perfect als dessert of bij de koffie!
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm 24 cm
Mengkom
handmixer of garde
rasp
Ingrediënten
▢
5
eieren
▢
250
g
suiker
▢
½
citroen
sap en geraspte schil
▢
250
g
gemalen amandelen
of hazelnoten
▢
250
g
geraspte wortel
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
mespuntje
gemalen kruidnagel
▢
50
g
bloem
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop de eidooiers met de suiker, het citroensap en de citroenschil tot een schuimige massa.
Meng de gemalen amandelen, geraspte wortel, kaneel, kruidnagel en bloem door het eimengsel.
Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm.
Bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
Laat de taart volledig afkoelen.
Bestrijk de afgekoelde taart met witte glazuur voor een klassieke afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas zoete witte wijn, zoals een Riesling of een Moscato, past perfect bij de zoete en kruidige smaken van deze worteltaart.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
Zwitserland
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente