Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ayam Bumbu Rujak
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
1,5
kg
kipvleugels
of zgn barbecuestick
▢
50
gram
sjalotjes
fijngehakt
▢
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
chilipepers
gedroogde / fijngestampt
▢
5
kemirienoten
fijngemalen
▢
¼
theelepel
koenjit
geelwortel
▢
1
eetlepel
zout
▢
1
eetlepel
goela djawa
of donkerbruine basterdsuiker
▢
400
ml
kokosmelk
blik
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
1
stukje
gemberwortel
ter grootte van ca. 5 cm
▢
1
stengel sereh
citroengras
Instructies
Voorbereiding
Meng de sjalotjes, knoflook, kemirienoten, chilipepers, zout en suiker met 50 ml kokosmelk tot een pasta.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok en fruit dit mengsel 1 a 2 minuten tot de geuren vrijkomen.
Leg de stukken kip, gemberwortel en de sereh (citroengras) in de wok en bak deze 5 minuten of meer op in de wok op een middelhoog vuur.
Voeg dan de rest van de kokosmelk toe en laat dit in 45 minuten gaar worden.
Af en toe omscheppen/roeren.
Het gerecht is klaar als de saus wat is ingedikt en de kip gaar is; het lekkerste als de kip bijna van het botje valt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker als onderdeel van een rijsttafel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië