Ayam Bumbu Rujak

Ayam Bumbu Rujak

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 kg kipvleugels of zgn barbecuestick
  • 50 gram sjalotjes fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels chilipepers gedroogde / fijngestampt
  • 5 kemirienoten fijngemalen
  • ¼ theelepel koenjit geelwortel
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel goela djawa of donkerbruine basterdsuiker
  • 400 ml kokosmelk blik
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 stukje gemberwortel ter grootte van ca. 5 cm
  • 1 stengel sereh citroengras

Instructies

Voorbereiding

  • Meng de sjalotjes, knoflook, kemirienoten, chilipepers, zout en suiker met 50 ml kokosmelk tot een pasta.

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en fruit dit mengsel 1 a 2 minuten tot de geuren vrijkomen.
  • Leg de stukken kip, gemberwortel en de sereh (citroengras) in de wok en bak deze 5 minuten of meer op in de wok op een middelhoog vuur.
  • Voeg dan de rest van de kokosmelk toe en laat dit in 45 minuten gaar worden.
  • Af en toe omscheppen/roeren.
  • Het gerecht is klaar als de saus wat is ingedikt en de kip gaar is; het lekkerste als de kip bijna van het botje valt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker als onderdeel van een rijsttafel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië