Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1,5 kg kipvleugels of zgn barbecuestick
- 50 gram sjalotjes fijngehakt
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels chilipepers gedroogde / fijngestampt
- 5 kemirienoten fijngemalen
- ¼ theelepel koenjit geelwortel
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel goela djawa of donkerbruine basterdsuiker
- 400 ml kokosmelk blik
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 stukje gemberwortel ter grootte van ca. 5 cm
- 1 stengel sereh citroengras
Instructies
Voorbereiding
- Meng de sjalotjes, knoflook, kemirienoten, chilipepers, zout en suiker met 50 ml kokosmelk tot een pasta.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een wok en fruit dit mengsel 1 a 2 minuten tot de geuren vrijkomen.
- Leg de stukken kip, gemberwortel en de sereh (citroengras) in de wok en bak deze 5 minuten of meer op in de wok op een middelhoog vuur.
- Voeg dan de rest van de kokosmelk toe en laat dit in 45 minuten gaar worden.
- Af en toe omscheppen/roeren.
- Het gerecht is klaar als de saus wat is ingedikt en de kip gaar is; het lekkerste als de kip bijna van het botje valt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker als onderdeel van een rijsttafel.