Maak van de kuikenbouten 4 kipkarbonades en 4 drumsticks
Zout naar smaak
Doe er versgemalen zwarte peper over
Maak de boemboe
Ontdoe de uien van de schil en maak in grove stukken
Doe het in kom
Doe de schil van de knoflook en doe ook in de kom
Voeg de 4 eetlepels zonnebloemolie toe
Schil de koenjit en doe het in de kom
Schil de djahe en doe het in 4 plakjes in de kom
Als je geen serehstengel kon kopen doe dan de 2 theelepels bij de kom in
Doe er 2 theelepels sambal badjak bij
Maak het geheel fijn met een staafmixer
Fruit de boemboe ongeveer 2 minuten in een braadpan
Voeg de kuikenbout delen toe
Voeg 500 millimeter toe
En wanneer je wel verse sereh hebt voeg dan nu de gekneusde stengel sereh toe
Voeg het sap van een halve citroen toe
Breng even aan de kook en laat daarna minimaal 1 uur stoven
Notities / Tips / Wijnadvies
Ik heb er geen santen in gedaan wat normaal wel vaak gedaan wordt.
Maar ze zijn hier grieperig en zonder de santen blijft de smaak krachtiger dus proeven de zieken meer van de smaak
De koenjit, verse knoflook, djahe en citroensap maken het gerecht natuurlijk geneeskrachtig