Ayam koening
Heerlijk kruidig Indisch kipgerecht.
Ik maak het vaak bij griep en verkoudheid in huis. Het is geneeskrachtig
Ingrediënten
- 1000 gram kuikenbouten
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Voor de boemboe
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 grote uien
- 6 centimeter koenjit of kurkuma
- 4 plakjes djahe verse gember
- Sereh stengel gekneusd = citroengras Of 2 theelepels serehpoeder
- 3 flinke tenen knoflook
- Stukje trassi
- 2 theelepel sambal badjak
- Sap van een halve citroen
- 500 millimeter water
Instructies
- Maak van de kuikenbouten 4 kipkarbonades en 4 drumsticks
- Zout naar smaak
- Doe er versgemalen zwarte peper over
- Maak de boemboe
- Ontdoe de uien van de schil en maak in grove stukken
- Doe het in kom
- Doe de schil van de knoflook en doe ook in de kom
- Voeg de 4 eetlepels zonnebloemolie toe
- Schil de koenjit en doe het in de kom
- Schil de djahe en doe het in 4 plakjes in de kom
- Als je geen serehstengel kon kopen doe dan de 2 theelepels bij de kom in
- Doe er 2 theelepels sambal badjak bij
- Maak het geheel fijn met een staafmixer
- Fruit de boemboe ongeveer 2 minuten in een braadpan
- Voeg de kuikenbout delen toe
- Voeg 500 millimeter toe
- En wanneer je wel verse sereh hebt voeg dan nu de gekneusde stengel sereh toe
- Voeg het sap van een halve citroen toe
- Breng even aan de kook en laat daarna minimaal 1 uur stoven
Notities / Tips / Wijnadvies
Ik heb er geen santen in gedaan wat normaal wel vaak gedaan wordt.
Maar ze zijn hier grieperig en zonder de santen blijft de smaak krachtiger dus proeven de zieken meer van de smaak
De koenjit, verse knoflook, djahe en citroensap maken het gerecht natuurlijk geneeskrachtig
Maar ze zijn hier grieperig en zonder de santen blijft de smaak krachtiger dus proeven de zieken meer van de smaak
De koenjit, verse knoflook, djahe en citroensap maken het gerecht natuurlijk geneeskrachtig