Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi Boemboe Tjin - Pittig Oosters Varkensvleesgerecht
Babi Boemboe Tjin is een kruidig en smaakvol Indonesisch gerecht met mals varkensvlees, gekruid met authentieke specerijen zoals ketoembar, djinten en djahé. Ideaal voor liefhebbers van pittige Oosterse gerechten.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
mes
kom
Ingrediënten
▢
500
g
varkensvlees
in dobbelstenen gesneden
▢
10
sjalotjes
fijngehakt
▢
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
100
g
prei
fijn gesneden
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
ei
▢
100
ml
bouillon
▢
Olie
voor het bakken
▢
½
theelepel
djahé
▢
1
theelepel
kentjoer
▢
3
kemiries
gepoft en fijngehakt
▢
1
eetlepel
ketoembar
▢
½
eetlepel
djinten
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
Instructies
Snijd het varkensvlees in dobbelstenen.
Pof de kemiries en hak ze fijn met de sjalotten en knoflook.
Meng dit met de overige kruiden en wrijf het vlees hiermee in.
Verhit olie in een braadpan en bak het gekruide vlees bruin.
Klop het ei los met de bloem en voeg de bouillon toe.
Voeg de fijngesneden prei bij het vlees en laat het geheel smoren tot bijna al het vocht is verdampt en het vlees gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Riesling past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht en brengt het pittige karakter mooi in balans.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië
/
Oosters
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij