Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi Padang - Kruidig Indonesisch Varkensvlees
Babi Padang is een kruidig stoofgerecht met mals varkensvlees, bereid met Indonesische kruiden. Dit bijgerecht is ideaal om te serveren bij een warme rijstmaaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
kom
Lepel
Ingrediënten
▢
500
g
varkensvlees
in dobbelstenen
▢
2
uien
fijngesneden
▢
3
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
1
theelepel
djahé
▢
1
theelepel
kentjoer
▢
2
eetlepels
kemiriepasta
▢
½
eetlepel
djinten
▢
1
kopje
prei
fijngesneden
▢
1
kopje
bouillon
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
bloem
▢
Boter
om te bakken
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Wrijf de varkensvleesdobbelstenen in met djahé, kentjoer, kemiriepasta en djinten.
Verhit wat boter in een braadpan en bak het gekruide vlees rondom bruin.
Klop het ei los, meng met de bloem en voeg de bouillon toe.
Roer de fijngesneden prei erdoor.
Voeg dit mengsel toe aan het vlees in de pan.
Laat het gerecht op laag vuur smoren tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een volle rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij de rijke en kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij