Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi pangang met pittige tomatenrijst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
witte rijst
▢
2
dunne
preien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
tomaten
▢
400
g
hamlappen
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
zak
Conimex Roerbaksaus Chinese Babi Pangang
▢
1
eetlepel
Conimex Sambal Brandal
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de preien schoon en snijd in dunne smalle reepjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Was de tomaten en snijd in partjes.
Snijd het vlees in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 4 minuten.
Voeg de preireepjes en de helft van de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook, de sambal en de partjes tomaat 1 minuut.
Voeg de rijst toe en wok 3 minuten mee.
Verdeel de tomatenrijst over de borden en schep de babi pangang ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel.
Variatietip:
Bestrooi het gerecht met wat fijngeknipte bieslook of fijngehakte koriander of peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken