Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Kleiner
Normaal
Groter
Babi panggang bumbu kecap
Buikspek in ketjapsaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
600
gram
buikspek
▢
3
eetlepel(s)
ketjap asin
▢
4
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
2
eetlepel(s)
ketoembar
▢
¼
theelepel
djinten
▢
3
teentjes
knoflook
▢
zeezout
Ketjapsaus:
▢
1
eetlepel(s)
zelfgemaakte sambal oelek of 5 rode pepers
▢
4
kleine
sjalotjes
fijn gesneden
▢
4
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
theelepel
limoen- of citroensap
Instructies
Maak een marinade van de beide ketjaps, de ketoembar, djinten, en de knoflook.
Smeer het buikspek goed in met de marinade en laat minimaal 2-3 uur marineren; het liefst 1 hele nacht!
De smaken trekken er dan beter in.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Haal het buikspek uit de marinade en laat deze uitlekken.
Leg het buikspek in een ovenschaal – afgedekt met aluminiumfolie – en braad het vlees in ca. ¾ uur gaar.
Haal de folie eraf en overgiet het vlees nu met de achtergebleven marinade.
Laat het vlees nu in 15-30 minuten krokant worden.
Serveer het buikspek met witte rijst en zuurkool!!! en de ketjapsaus.
Maak een ketjapsaus om er het buikspek in te dippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië