Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 600 gram buikspek
- 3 eetlepel(s) ketjap asin
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 eetlepel(s) ketoembar
- ¼ theelepel djinten
- 3 teentjes knoflook
- zeezout
Ketjapsaus:
- 1 eetlepel(s) zelfgemaakte sambal oelek of 5 rode pepers
- 4 kleine sjalotjes fijn gesneden
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 theelepel limoen- of citroensap
Instructies
- Maak een marinade van de beide ketjaps, de ketoembar, djinten, en de knoflook.
- Smeer het buikspek goed in met de marinade en laat minimaal 2-3 uur marineren; het liefst 1 hele nacht!
- De smaken trekken er dan beter in.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Haal het buikspek uit de marinade en laat deze uitlekken.
- Leg het buikspek in een ovenschaal – afgedekt met aluminiumfolie – en braad het vlees in ca. ¾ uur gaar.
- Haal de folie eraf en overgiet het vlees nu met de achtergebleven marinade.
- Laat het vlees nu in 15-30 minuten krokant worden.
- Serveer het buikspek met witte rijst en zuurkool!!! en de ketjapsaus.
- Maak een ketjapsaus om er het buikspek in te dippen.