Babi panggang bumbu kecap

Babi panggang bumbu kecap

Buikspek in ketjapsaus
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram buikspek
  • 3 eetlepel(s) ketjap asin
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) ketoembar
  • ¼ theelepel djinten
  • 3 teentjes knoflook
  • zeezout

Ketjapsaus:

  • 1 eetlepel(s) zelfgemaakte sambal oelek of 5 rode pepers
  • 4 kleine sjalotjes fijn gesneden
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 theelepel limoen- of citroensap

Instructies

  • Maak een marinade van de beide ketjaps, de ketoembar, djinten, en de knoflook.
  • Smeer het buikspek goed in met de marinade en laat minimaal 2-3 uur marineren; het liefst 1 hele nacht!
  • De smaken trekken er dan beter in.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Haal het buikspek uit de marinade en laat deze uitlekken.
  • Leg het buikspek in een ovenschaal – afgedekt met aluminiumfolie – en braad het vlees in ca. ¾ uur gaar.
  • Haal de folie eraf en overgiet het vlees nu met de achtergebleven marinade.
  • Laat het vlees nu in 15-30 minuten krokant worden.
  • Serveer het buikspek met witte rijst en zuurkool!!! en de ketjapsaus.
  • Maak een ketjapsaus om er het buikspek in te dippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië