Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Balletje gehakt, net iets anders
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
blik
tomatensaus
400 gr of passata.
▢
2
flinke lepels
vers broodkruim
of paneermeel
▢
1
teen
knoflook
▢
2
eetlepels
peterselie
gehakte platte
▢
1
eetlepel(s)
basilicum
gehakte
▢
1
eetlepel(s)
tijm
of gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken als je het niet vers hebt!
▢
3
eetlepels
Parmezaanse kaas
geraspte
▢
1
pond
rundergehakt
▢
2
eieren
▢
snufje
zout
▢
eetlepel(s)
olijfolie
extra virgine
▢
zwarte peper
Instructies
Mocht je verse kruiden gebruiken en broodkruim; maal dit dan even fijn in de keukenmachine.
Zo niet, meng dan het gehakt met de kruiden, knoflook, paneermeel en eieren en kneed het tot een stevige massa.
Vorm daarvan dan kleine even grote balletjes van.
Verhit de olie in een wok of iets diepere koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Schenk de tomatensaus/passata erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook.
Deksel op de pan, vuur laag, en ongeveer 30 min. lekker laten pruttelen.
Voeg evt. nog wat verse blaadjes basilicum toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
/
Vlees