Balletje gehakt, net iets anders

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik tomatensaus 400 gr of passata.
  • 2 flinke lepels vers broodkruim of paneermeel
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels peterselie gehakte platte
  • 1 eetlepel(s) basilicum gehakte
  • 1 eetlepel(s) tijm of gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken als je het niet vers hebt!
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspte
  • 1 pond rundergehakt
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • eetlepel(s) olijfolie extra virgine
  • zwarte peper

Instructies

  • Mocht je verse kruiden gebruiken en broodkruim; maal dit dan even fijn in de keukenmachine.
  • Zo niet, meng dan het gehakt met de kruiden, knoflook, paneermeel en eieren en kneed het tot een stevige massa.
  • Vorm daarvan dan kleine even grote balletjes van.
  • Verhit de olie in een wok of iets diepere koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Schenk de tomatensaus/passata erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Deksel op de pan, vuur laag, en ongeveer 30 min. lekker laten pruttelen.
  • Voeg evt. nog wat verse blaadjes basilicum toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees / Vlees